Κοκόνα

Δεκ 28, 2020

Νοέμβριος 2020: και να που ο ξενώνας μας γέμισε πάλι.  Η γαιδουρίτσα που μόλις φέραμε χρειάζεται 24ωρη και εντατική φροντίδα. Εχει σοβαρές πληγές στο πρόσωπο που θέλουν καθημερινή περιποίηση και αλλαγές, χρειάζεται σωστή διατροφή (είναι υπερβολικά και επικίνδυνα παχουλή), ηρεμία και ασφάλεια. Έγινε ήδη εξωνυχισμός, καθώς οι οπλές της ήταν παραμελημένες, θα ακολουθήσει εμβολιασμός, αποπαρασίτωση κλπ. Ελπίζουμε σύντομα να συνέλθει και να ξεπεράσει την τραυματική εμπειρία που έζησε. Καλώς ήρθες νέα μας φίλη! Τα Χριστούγεννα θα τα περάσουμε όλοι μαζί!

Η Κοκόνα ζούσε ελεύθερη- μισοαδέσποτη, σε μια γειτονιά εξοχικών κατοικιών. Το σπίτι της χωρίς στάβλο, χωρίς περίφραξη κι εκείνη κυκλοφορούσε ανέμελη παντού στη περιοχή. Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε κάτι. Αυτό που τελικά συνέβη, ήταν άγριο και θα είχε πολύ χειρότερη κατάληξη αν δεν μας ειδοποιούσε ένας καλός άνθρωπος που νοιάστηκε. Μια αγέλη αδέσποτων σκυλιών επιτέθηκε στο γαϊδουράκι και του προκάλεσε πολύ σοβαρά τραύματα στο σώμα και κυρίως στο πρόσωπο. Αυτό που αντικρύσαμε όταν φτάσαμε  ήταν ανατριχιαστικό. Οι πληγές μετά από δυο μέρες είχαν γεμίσει σκουλήκια που το κατάτρωγαν ζωντανό  Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την ιππίατρο Βασιλική Παπαναστασίου που επί 4 ώρες ασχολήθηκε με την περιποίηση των πληγών του άτυχου ζώου, Με εξαιρετική ηρεμία, επιμέλεια και ειλικρινές ενδιαφέρον, έκανε ό,τι έπρεπε για να το σώσει αλλά και να το ανακουφίσει από τους φριχτούς πόνους. Επίσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον φίλο που μας ειδοποίησε και στήριξε οικονομικά την αρχική περίθαλψη.

Η μεταφορά της στο στάβλο μας κρίθηκε απαραίτητη καθώς η φροντίδα που θα χρειαζόταν έπειτα ήταν εντατική και απαιτητική.

Τρείς μήνες αργότερα η Κοκόνα κατάφερε να αναρρώσει, οι πληγές έκλεισαν, το τρίχωμα φύτρωσε, έγινε πολύ πιο κοινωνική και ήρεμη, Εντάχθηκε με επιτυχία στο κοπάδι και άρχισε να κάνει παρέα με τα υπόλοιπα γαϊδουράκια. Οι ξαφνικές εκδηλώσεις τρυφερότητας σε εμάς, αλλά και η φιλία της με τα σκυλιά μας, φανερώνουν ότι οι άσχημες στιγμές έχουν μείνει πίσω. (Η Κοκόνα πήρε το όνομα της από το ομώνυμο βιβλίο του φίλου συγγραφέα Γιάννη Μακρυδάκη, που μας το αφιέρωσε την εποχή που την φέραμε στο στάβλο).

 

Ίο

Ίο

Ήταν σα να μη πίστευε αυτό που έβλεπε και αυτό που του συνέβαινε.

Δέσποινα και Αμάντα

Δέσποινα και Αμάντα

Ήταν η πιο δύσκολη διάσωση που έχουμε ζήσει. Οι μεγάλες και βαθιές πληγές στα πίσω πόδια και την κοιλιά των γαϊδουριών, θύμιζαν περισσότερο επίθεση καρχαρία. Η κατάσταση των ζώων κρίσιμη. Η αγωνία μας τεράστια μαζί και το δέος μπροστά στη δυσκολία του έργου που είχαμε μπροστά μας.

Barbara ή Βαρβάρα

Barbara ή Βαρβάρα

Ένα ακόμη γαϊδουράκι που με εισαγγελική εντολή ήρθε κοντά μας.

Ίκαρος

Ίκαρος

Ένας νεαρός γαϊδαράκος ζούσε χαρούμενος πλάι σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Ήρθε όμως η στιγμή που δεν μπορούσε να τον κρατήσει…

Λουκία

Λουκία

Ήρθε από το Κιάτο Κορινθίας. Ο κύριος που την είχε περιμαζέψει δεν μπορούσε για πρακτικούς λόγους να την κρατήσει…

Κυριάκος

Κυριάκος

Δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα για κάποιο γαϊδουράκι που περιφερόταν ελεύθερο στην ανατολική πλευρά της πόλης του Κορωπιού…

Μαρίζα

Μαρίζα

Μια υπέροχη γαϊδουρίτσα που δυστυχώς έχει μια μεγάλη και περίεργη ιστορία που δεν μπορεί να την μοιραστεί μαζί μας…

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
Wishlist 0
Continue Shopping