Barbara ή Βαρβάρα

Φεβ 6, 2023

Το πρωί της 5ης Φεβρουαρίου, εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης και θερμοκρασιών περί του μηδενός, ενημερωθήκαμε για ένα γαϊδουράκι που το είχαν αφήσει δεμένο σε κάποιο απερίφραχτο χωράφι, εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα, χωρίς κάποιου είδους προστασία. Κλήθηκε η Άμεση Δράση του 100 για να καταγράψει το περιστατικό. Έφτασε στο σημείο εντυπωσιακά γρήγορα και με ιδιαίτερο ζήλο και ευαισθησία, αλλά και γνώση της νομοθεσίας, αποφάνθηκαν πως άμεσα έπρεπε να απομακρυνθεί το ζώο και να μεταφερθεί σε προστατευμένο περιβάλλον.

Το άμεσα έγινε ώρες προσπαθειών, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και το απόγευμα πλέον, λίγο πρίν νυχτώσει εντελώς, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε εισαγγελική εντολή για άμεση απομάκρυνση του ζώου και μεταφορά του στο χώρο μας.

Η γαϊδουρίτσα μπήκε στο τρέιλερ με χαρακτηριστική ευκολία, σημάδι που δείχνει πως καταλάβαινε πολύ καλά τις καλές μας προθέσεις αλλά ταυτόχρονα και την επιθυμία της να φύγει από το σημείο του μαρτυρίου της. Μόλις μπήκε στον ξενώνα μας δε σήκωσε ούτε στιγμή το κεφάλι από το φαγητό, χωρίς είναι ταραγμένη και ανήσυχη από το άγνωστο περιβάλλον στο οποίο ξαφνικά βρέθηκε. Χωρίς να δείχνει αφρόντιστη, ούτε υποσιτισμένη, είναι φανερό πως ήταν ατάιστη.

Ένα ζώο που παραμένει εκτεθειμένο σε ακραία καιρικά φαινόμενα πρέπει “τουλάχιστο” να έχει πρόσβαση σε φαγητό και σε νερό. Στην όλη διαδικασία μας βοήθησαν εθελοντές που ήρθαν με κουβέρτες και καρότα να συμπαρασταθούν στο δύσμοιρο ζωντανό και να βοηθήσουν εμάς. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας που άφησαν τη ζεστασιά του κυριακάτικου καναπέ τους μια παγωμένη μέρα, για να τρέξουν σε βοήθεια. Σχετικά τώρα με το ζώο, δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την παρουσία των υπόλοιπων γαϊδουριών και θέλει να τα γνωρίσει. Άραγε πότε είχε επαφή με άλλο γαϊδουράκι τελευταία φορά?

Τα γαϊδουράκια είναι ιδιαίτερα κοινωνικά ζώα, έχουν ανάγκη την επαφή με όμοιούς τους και αυτή είναι η φυσική τους λειτουργία. Όταν λοιπόν η νομοθεσία αναφέρει πως πρέπει να συντηρούμε τα ζώα με δυνατότητα να εκφράζουν τη φυσική τους συμπεριφορά, αναφέρεται και στην κοινωνικότητα του κάθε είδους.

Αποφασίσαμε να της δώσουμε το όνομα της κακοκαιρίας, βάσει της ονοματοδοσίας της Ε.Μ.Υ.. Έτσι βαφτίστηκε “Barbara”. Θα τη φωνάζουμε και Βαρβάρα μιας και φάνηκε τρομερή αγωνίστρια. Μέχρι στιγμής δείχνει πολύ τρυφερή και δέχεται κάθε φροντίδα και την περιποίηση που της παρέχουμε, με ευγνωμοσύνη.

 

Ίο

Ίο

Ένα ακόμη γαϊδουράκι που έπεσε θύμα της ανθρώπινης εκμετάλλευσης και αδιαφορίας.

Δέσποινα και Αμάντα

Δέσποινα και Αμάντα

Ήταν η πιο δύσκολη διάσωση που έχουμε ζήσει. Οι μεγάλες και βαθιές πληγές στα πίσω πόδια και την κοιλιά των γαϊδουριών, θύμιζαν περισσότερο επίθεση καρχαρία. Η κατάσταση των ζώων κρίσιμη. Η αγωνία μας τεράστια μαζί και το δέος μπροστά στη δυσκολία του έργου που είχαμε μπροστά μας.

Ίκαρος

Ίκαρος

Ένας νεαρός γαϊδαράκος ζούσε χαρούμενος πλάι σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Ήρθε όμως η στιγμή που δεν μπορούσε να τον κρατήσει…

Λουκία

Λουκία

Ήρθε από το Κιάτο Κορινθίας. Ο κύριος που την είχε περιμαζέψει δεν μπορούσε για πρακτικούς λόγους να την κρατήσει…

Κυριάκος

Κυριάκος

Δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα για κάποιο γαϊδουράκι που περιφερόταν ελεύθερο στην ανατολική πλευρά της πόλης του Κορωπιού…

Μαρίζα

Μαρίζα

Μια υπέροχη γαϊδουρίτσα που δυστυχώς έχει μια μεγάλη και περίεργη ιστορία που δεν μπορεί να την μοιραστεί μαζί μας…

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
Wishlist 0
Continue Shopping