Ο ΣΤΟΧΟΣ

Το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι είναι το κομμάτι της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Γαϊδουροχώρα” που ιδρύθηκε το 2014 και η δράση του αφορά αποκλειστικά σε θέματα ευζωίας, τη βελτίωση συνθηκών ζωής και εργασίας των γαϊδουριών στην Ελλάδα, τη φροντίδα ζώων που βρίσκονται σε ανάγκη και την ευαισθητοποίηση της σημερινής κοινωνίας σχετικά με αυτό το ζώο.
Συντηρεί μια αδειοδοτημένη κτηνοτροφική εγκατάσταση όπου μπορεί να φιλοξενεί γαϊδουράκια που έχουν ανάγκη και προκύπτουν είτε από εγκατάλειψη, είτε από αδυναμία των ιδιοκτητών τους να τα κρατήσουν πλέον, είτε από περιπτώσεις κακοποίησης.
Ενημερώνει και εκπαιδεύει ανθρώπους, που προτίθενται να αποκτήσουν ένα γαϊδουράκι, ώστε να μπορούν με υπευθυνότητα και συνέπεια να διατηρούν ένα τέτοιο ζώο. Συμβουλεύει και βοηθά ιδιοκτήτες να λύσουν τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Επίσης φροντίζει να προωθεί σε υιοθεσία γαϊδουράκια, που αφού φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο όσο κρίθηκε απαραίτητο, έχουν αποκατασταθεί σωματικά αλλά και ψυχικά.

Όλες οι δράσεις υποστηρίζονται από εθελοντές, γι΄αυτό και η όποια συμμετοχή σας είναι υπερπολύτιμη.

Όλα τα έσοδα που προκύπτουν από τις δράσεις και τα προγράμματα που κάνει το Κέντρο, καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα, την τροφή, τα ιατροφαρμακευτικά κόστη και τη συντήρηση του χώρου, ώστε τα ζώα που φιλοξενούνται να τυγχάνουν της καλύτερης δυνατής φροντίδας.
Προκειμένου το Κέντρο να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται σε όλο και περισσότερα περιστατικά χρειαζόμαστε και την οικονομική σας υποστήριξη.

Με αμείωτο ζήλο και ενδιαφέρον προσπαθούμε διαρκώς για την επίτευξη των στόχων μας.
Τα ζώα αυτά δεν είναι άψυχα εργαλεία που όταν “χαλάσουν” ή “παλιώσουν” τα πετάμε ή τα εγκαταλείπουμε αβοήθητα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία και Ευζωία των Ζώων (ΟΙΕ) έχει θεσπίσει τους πέντε βασικούς κανόνες ευζωίας που πρέπει να διέπουν τη ζωή κάθε πλάσματος και τους οποίους θέλουμε να διασφαλίσουμε και για τα γαϊδουράκια.

  • Ελευθερία από πείνα και δίψα
  • Κατάλληλο περιβάλλον για το κάθε είδος
  • Ελευθερία από πόνο, τραύμα και αρρώστια
  • Δυνατότητα έκφρασης της φυσικής συμπεριφοράς του
  • Ελευθερία από φόβο και άλλες στρεσογόνες συνθήκες

Είτε είναι εργαζόμενα, είτε παραγωγικά είτε αναψυχής και συντροφιάς, τα γαϊδουράκια έχουν δικαιώματα και οι ιδιοκτήτες τους υποχρεώσεις απέναντί τους. Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό είναι πως, έχουν δικαίωμα σε αξιοπρεπή και ήρεμα γηρατειά, απαλλαγμένα από ταλαιπωρίες και ανάρμοστες συμπεριφορές.
Για να γίνουν όλα αυτά πράξη το Κέντρο συμβουλεύει, νουθετεί αλλά και δρα αστυνομικά όπου είναι αναγκαίο και απαραίτητο.

Το Έργο

Πολύ συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με περιπτώσεις αναχρονιστικών και ξεπερασμένων τακτικών όπου τα ζώα και ιδιαίτερα τα ζώα εργασίας, όπως είναι τα γαϊδουράκια, αντιμετωπίζονται ως πλάσματα χωρίς δικαιώματα, χωρίς αξία, χωρίς ανάγκες. Όχι μόνο καταπατούνται τα βασικά τους δικαιώματα (θεσμοθετημένα από διεθνή συνθήκη) αλλά εξαναγκάζονται σε “απάνθρωπες” συνθήκες ζωής και εργασίας, εντελώς ακατάλληλες για το είδος τους.
Μεριμνούμε για όλα τα περιστατικά που πέφτουν στην αντίληψή μας.
Είτε πρόκειται για εγκατάλειψη ζώου, είτε για περίπτωση κακοποίησης, είτε σε περιπτώσεις ιδιοκτητών που ζητούν τη βοήθειά μας επειδή δεν γνωρίζουν όσα πρέπει, ανταποκρινόμαστε όσο πιο γρήγορα και άμεσα μπορούμε ώστε να γίνει το καλύτερο.
Έχουμε συνεργασία με ανάλογους συλλόγους και οργανισμούς στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

«Όσο ζω μαθαίνω, όσο ζω ωριμάζω, όσο ζω αναπτύσομαι»

Θέλουμε να σας γνωρίσουμε την Γκαρήσσα

Είναι η Μασκώτ μας. Την δημιουργήσαμε ώστε κάθε δική σας προσφορά να έχει και ένα υλικό αντίκρυσμα. Πρόκειται για μια ξύλινη, χειροποίητη  μινιατούρα γαϊδουριού, φτιαγμένη από εμάς με αγάπη και διάθεση προσφοράς. Μπορεί να γίνει ένα πρωτότυπο και μοναδικό δώρο για τους αγαπημένους σας αλλά και ένα συμβολικό αναμνηστικό από την προσφορά σας στο έργο μας.

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
Wishlist 0
Continue Shopping