Ίο

Φεβ 6, 2023

Ένα ακόμη γαϊδουράκι που έπεσε θύμα της ανθρώπινης εκμετάλλευσης και αδιαφορίας. Βρέθηκε σε κάποιο περιφραγμένο χωράφι, ελεύθερο μεν αλλά μόνο του και χωρίς φροντίδα και επίβλεψη. Ήταν παραμονές αναμενόμενης κακοκαιρίας, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και και έπρεπε να δράσουμε άμεσα. Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Τον μεταφέραμε στις εγκαταστάσεις μας και ο ενθουσιασμός του που συνάντησε άλλα γαϊδουράκια ήταν απερίγραπτος.

Ήταν σα να μη πίστευε αυτό που έβλεπε και αυτό που του συνέβαινε. Τον βάλαμε από την πρώτη στιγμή στο στάβλο με τη Δέσποινα και την Αμάντα μιας και πιθανολογούμε πως είναι συνομήλικος με την Αμάντα. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες η σχέση που ανέπτυξαν αυτοί οι δυο είναι υπέροχη. Δεδομένου μάλιστα ότι η Αμάντα έχει ακόμη μια μικρή αναπηρία (απομεινάρι της επίθεσης που είχε δεχθεί από άγρια σκυλιά στη Διόνη), η παρέα με ένα νέο ζώο που την παρακινεί σε κίνηση και παιχνίδι είναι υπερπολύτιμη. Από αυτή τη συνύπαρξη λίγων μόνο μηνών η κίνηση αλλά και η διάθεση της Αμάντας έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Κάθε απόγευμα τρέχουν καλπάζοντας, κυνηγιούνται και χαίρονται την παρέα τους. Πολλές φορές μάλιστα παρακινούν και τη Δέσποινα στο παιχνίδι τους, παρότι είναι αρκετά μεγαλύτερή τους σε ηλικία.

Ο Ίο είναι περίπου 5 ετών, κοινωνικός με τους ανθρώπους, μικροκαμωμένος, με μαύρη μουσούδα και σταυρό στην πλάτη. Από τη μοναξιά και την εγκατάλειψη βρέθηκε ξαφνικά στον παράδεισο!!! Θα προσπαθήσουμε για τα καλύτερα, όπως κάνουμε άλλωστε για το κάθε γαϊδουράκι που πέφτει στην αντίληψή μας. Καλώς ήρθες Ίο στην παρέα μας.

Πρέπει όμως να εξηγήσουμε πως πήρε το όνομά του. Λίγες μέρες πριν μάθουμε γι αυτόν, προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες μια ταινία, βραβευμένη στο φεστιβάλ Καννών, του Πολωνού σκηνοθέτη Γιούρι Σκολιμόφσκι, που πραγματεύεται τη ζωή ενός ταλαίπωρου γαϊδαράκου που αλλάζει πολλούς ιδιοκτήτες και βιώνει κακοποιητικές συμπεριφορές, εκμετάλλευση και αδιαφορία. Σκεφτήκαμε πως σημειολογικά του ταίριαζε το όνομα του πρωταγωνιστή.

Δέσποινα και Αμάντα

Δέσποινα και Αμάντα

Ήταν η πιο δύσκολη διάσωση που έχουμε ζήσει. Οι μεγάλες και βαθιές πληγές στα πίσω πόδια και την κοιλιά των γαϊδουριών, θύμιζαν περισσότερο επίθεση καρχαρία. Η κατάσταση των ζώων κρίσιμη. Η αγωνία μας τεράστια μαζί και το δέος μπροστά στη δυσκολία του έργου που είχαμε μπροστά μας.

Barbara ή Βαρβάρα

Barbara ή Βαρβάρα

Ένα ακόμη γαϊδουράκι που με εισαγγελική εντολή ήρθε κοντά μας.

Ίκαρος

Ίκαρος

Ένας νεαρός γαϊδαράκος ζούσε χαρούμενος πλάι σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Ήρθε όμως η στιγμή που δεν μπορούσε να τον κρατήσει…

Λουκία

Λουκία

Ήρθε από το Κιάτο Κορινθίας. Ο κύριος που την είχε περιμαζέψει δεν μπορούσε για πρακτικούς λόγους να την κρατήσει…

Κυριάκος

Κυριάκος

Δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα για κάποιο γαϊδουράκι που περιφερόταν ελεύθερο στην ανατολική πλευρά της πόλης του Κορωπιού…

Μαρίζα

Μαρίζα

Μια υπέροχη γαϊδουρίτσα που δυστυχώς έχει μια μεγάλη και περίεργη ιστορία που δεν μπορεί να την μοιραστεί μαζί μας…

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
Wishlist 0
Continue Shopping